Hasznos appok mobilfotózáshoz

Megfordult már a fejedben hogy az alap képszerkesztő, kollázs, és polaroid appokon kívül mire van még szükséged ahhoz hogy profibb legyél a mobilfotózás területén? Összegyűjtöttem pár inspirációt neked.

Nem csak mobilfotózáshoz!

Mikor megy le a nap, és merre?

A Sun surveyor app az egyik kedvenc fotós kiegészítő appom. A weboldalukról letöltherő az iOS és az Andorid verzió is.

Nekem a free verzió van, de ez is bőven megteszi. Mutatja mikor és merre megy le a nap, illetve kel fel. Amerre fordulsz arra forog az app is. Azt is mutatja hogy hány órakor hol lesz épp a nap. Nagyon hasznos szerintem.

Képes a hold mozgását is mgemutatni az app. Forrás: sunsurveyor.com

A PRO verzióban a kameránkon keresztül is láthatunk az appal.

Fénymérő app

Ha analóggal fotózunk, akkor érdemes beszerezni egy fénymérő appot. Ez androidra és iOS-re is beszerezhető, a legtöbb ilyen teljesen ingyenes és körülbelül pontosan is működnek. Fizetni emiatt nem is szívesen fizetnék ilyenért, mivel nem 100%-osak.

szabó viktor drón
Fotó: Szabó Viktor

Milyen idő lesz?

Szerintem ide tartozik az időjárás app is. Hiszen jó tudni milyen idő lesz amikor épp szabadtéren akarunk fotózni. Már van egy cikk amiben a drónosoknak javasoltam időjárás előrejelző appokat, ezek jók fotósoknak is.

Ha véletlen jön a rossz idő, akkor sem kell búslakodni, hiszen rossz idő esetére is vannak fotós tippek a blogon.

Mobilfotózás: tippek, trükkök
Fotó: Szabó Viktor

Még több app

Inspiráció gyűjtés

Ezek mellett fontos az is hogy legyen megfelelő inspirációnk is. Szerencsére a legtöbb fotós oldalnak van mobil applikációja is. Ezeket rendszeresen tesztelem is a blogon, szóval bármelyik oldal címét beírjátok a keresőbe lesz róla több cikk is. Legyen az az 500px, vagy a Youpic oldala. De két kifejezetten inspirációra való oldalt most ide is linkelek:

Ha van neked is ötleted milyen app kerülhetne még ide ami javíthat a mobilfotózás élményén, akkor jelezd nekem kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers