A kamera előtt: Herminamezői Szentlélek Templom felújítása alpintechnika segítségével

Az előző kamera előtt projekt egy termékfotózás volt amit a Goya cégnek készítettem akik lebomló mobiltokokat készítenek. A mostani munka vágás, utómunka, és drónos videófelvétel. Helyszínünk Budapest, Zugló, azon belül pedig a Herminamezői Szentlélek Templom. Alpintechnika segítségével lett felújítva a harangtorony.

Hogyan készült?

A kivitelező itt is figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat például azáltal, hogy nem telepít ultrahangos madárriasztót, illetve JOS eljárást alkalmaz, ami tizede annyi szemcsével (dolomitpor) terheli a ligetet, mint egy hagyományos nedves szemcseszórás (homok).

De a szakmai részről nem is szívesen beszélnék hiszen annyira nem értek hozzá, a videóról viszont annál inkább! Az Assis-Trade megbízásából készült a videó. Azt is megtudtam egyébként hogy kifejezetten biztonságos munka ez, a látszat ellenére, mivel előbb esel le a lépcsőn, minthogy leesnél a templomtoronyról. Ez elég megnyugtató.

Vágás, utómunka

A vágás és az utómunka viszont teljes mértékben az én művem. 9 hónapig tartottak a munkálatok, ezt kellett összefoglalni, bemutatni. Szerintem érezni a végeredményen hogy milyen nagy munka felújítani egy templomtornyot. Ugyanis még csak az került felújításra.

Elsőként megkaptam a nyersanyagokat, amiket feldolgoztam, ez 24 óráig tartott, közben pedig végignéztem őket. Majd később megérkezett a részletes forgatókönyv is, azzal együtt hogy milyen szövegek kapjanak helyet a videóban.

Később pedig elindult a vágás és az utómunka folyamata is.

Herminamezői Szentlélek Templom felújítása alpintechnika segítségével
Fotó: Szabó Viktor

Fun fact

Mikor kint voltam drónozni volt lehetőségem bemenni olyan helyre is a templomban ahova kevesen jutnak be, illetve kevesen tudják hogy be lehet jutni. Innen sikerült megörökíteni a templom belsejét is.

Bár állvány nem volt nálam sajnos, így nem lett túl professzionális a végeredmény, azért érdekes lett, hiszen nem mindennapi perspektíva.

A teljes videót megtalálod a portfóliómban is, illetve találsz egy Behance projektet is amit ide klikkelve tudsz megnézni.

Ha te is szeretnél velem dolgozni fotós, videós, vagy akár drónos projekt kapcsán, akkor keress bizalommal valamelyik elérhetőségemen.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers