Hol használták a fotóim? Gazdasági magazin, drón hirdetés, iPhone app

Korábban sokat foglalkoztam már azzal a témakörrel, hogy hova kerülnek az internetre feltöltött fotóink. Elsőnek a google képkeresővel kezdtem, már az is elég sikeresnek bizonyult.

Nik Collection, Art of Visuals stb.

Már akkor is sok érdekességet találtam, a Photoshop egyik legnagyobb pluginját az én fotómmal reklámozták például, de az egyik legnagyobb instagram community is indított versenyt az én fotómmal.

Szóval megjelenésekben nem volt hiány, de rengeteg dolgot nem mutat, vagy csak részben mutat a google kereső, ezért valami többre vágytam.

Képkereső szolgáltatások

Tesztet, és esettanulmányt is készítettem három szolgáltatásról. A most összegyűjtött lista ennek a cikknek amolyan folytatása, és egy kicsi frissítés hogy azóta hova jutott el pár fotóm. Meglepő lesz.

iPhone app

Nagyon meglepő volt hogy a program felismerte a fotóm. Átszínezték, és levágták, de még így sem lehetett elrejteni az algoritmus elől. Az apphoz itt találod a linket.

Az applikáció nyitóképe az én egyik fotóm.

Drón hirdetés

Drón hirdetéshez is használták fel fotóm, bár ami meglepett hogy ez nem egy drónnal vagy drónról készült fotó. Az egyik mobilról készült fotóm van itt. Érdekesség hogy az amazonon is árulják ezt a modellt, szóval ott is megjelent a fotóm.
Link a drónreklámhoz itt lesz.

A drón hirdetéshez használt fotóm.

Beatport albumborító

Egy előadó albumborítónak használta az egyik nagyon népszerű fotóm.

Phino és Romen Jewels Fire című trekkjének borítója.

Fstoppers

A Fstoppers fotós magazinnál is kikerült az egyik fotóm. Ez a fotó azóta nem felhasználható, de szerencsére ők tettek ki creditet.

Hazai fronton sincs hiány

Az egyik hazai gazdasági magazinban is jelent meg fotóm, a Minner.hu oldalán. Ennek kapcsán készítettünk is egy közös cikket, amit a Minner rövid rovatában a MinnerX-ben lehet elolvasni. Nagy megtiszteltetés volt ez, ugyanis én is olvasója és hallgatója vagyok a magazinnak.

A minneren felhasznált fotóm.

A MinnerX-es cikkem ide klikkelve tudod elolvasni.

Cikkem a MinnerX oldalán.

Az ÉVA magazin-ban is felhasználásra került az egyik fotóm. Itt tudod megnézni élőben.

Szabó Viktor fotós fotója az Éve magazinban

A player.hu oldalán pedig feltűnnek a híres kék lépcsők, amik nálam pirosak lettek.

Player.hu cikkben a fotóm.

A saját iskolám honlapját is jelezte az algoritmus, gyorsan csekkoltam is mi lehet, és ezt találtam. Köszönöm innen is!

Hátrányok

Annak hogy sok képed teszed közzé, vannak nagyon nagy hátrányai. A nagyon önérzetes fotósoknak nem is ajánlom azt hogy a netre pakolják munkáikat. Ugyanis találtam egy olyan galériát ahol a szemet nem kímélő borzalmak készültek a fotóimból. Ezen a linken találod a teljes gyűjteményt.

Alkotások amik a fotóimból születtek.

Nem beszélni nyelv

Ezenkívül nagyon-de-nagyon-sok megjelenés volt. Azt hiszem ezer körül track-elte a fotóimat a gép. Rengeteg háttérképes oldalon, rengeteg ázsiai oldalon jelentek meg cikkek, kisebb portálokon. Rengeteg blogbejegyzéshez lettek felhasználva, ezek amolyan mikroblogok.

De például a Future Breath sorozatom az Archdaily után sok helyen lehozták még. Apropó, ide klikkelve találod a hivatalos megjelenéseimet.

A végére pedig, pár screenshotot hagytam egzotikus külföldi országokból.

kienviet.net
aerl.ir

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers