Így teljesített az első clickbait címmel publikált stock fotós cikkem

Írtam egy cikket amit még 2019 végén szerettem volna publikálni, akkor még 3 millió forinttal a címben. A karácsonyi időszak viszont megdobta ezt és a vége 10 millió lett. A publikálás dátuma is átcsúszott 2020-ra. Ez volt az első olyan cikk ami clickbait címet kapott.

A cikk jelenleg is a felkapott lista első helyén van a blogon 3 nappal a publikálás után is.

Hogy volt merszed?

Elég komoly cikk lett, jól összefoglaltam benne azokat a dolgokat amikről korábban csak rövidebb cikkekben beszéltem, így elég komoly képet kaphatunk általa az ingyenes stock fotó oldalakról.

Mivel úgy könyveltem el hogy elég jó összefoglaló cikk, tehát elég jó tartalom, így gondoltam megkockáztatom a clickbait címet. Azért teljesen nem clickbait, mivel a tartalom benne van a cikkben. csak nem teljesen úgy ahogy azt képzeljük.

Ez volt a cikk olvasd el: Így kerestem több mint 10 millió forintot stock fotó eladással »

Visszajelzések

Megtekintések és facebook visszajelzések tekintetében, 90%-ban pozitív kritikák érkeztek. A maradék 10% a clickbait-et kritizálta. Joggal, hiszen én sem szeretem a clickbait tartalmakat, így meg is értem.

Ez csak egy teszt volt, továbbra is maradok a megszokott vonalon.

Így néz ki a Linkedinen megosztott posztom.

Linkedin

Nem is gondoltam hogy a Linkedin oldalamon ekkorát megy majd a cikk. Talán a legnépszerűbb bejegyzésem valaha. Mondjuk elég kezdő vagyok a platformon, valószínű a profiknál egy rossz poszt néz ki így, és nem egy jó.

Több mint 2000 eléréssel, 24 reakcióval és 23 kommenttel rendelkezik a poszt. Ezt 3 nap alatt érte el. Itt is elég sok pozitív kritikát kaptam cikkel kapcsolatban, bár volt 1 hozzászóló aki elég sok mindenbe belekötött.

Csak pár negatív kommentet kaptam.

Bár itt hiába magyaráztam meg hogy első teszt az oldalon, nem talált célba a magyarázat. De ezt leszámítva nagyobb kritika nem érte a cikket.

Konklúzió

Akár a 10 millió forintos cím, akár a clickbait vitte el a hátán a cikket, ha nem jó tartalom lett volna a figyelemfelkeltés mögött, akkor valószínű nem jöttek volna pozitív kommentek.

Jó tanulság viszont hogy kicsit túllőttem a célon, átléptem azt a láthatatlan határt, de épp csak egy hajszállal. Ha van blogod érdemes ezzel kísérletezni úgy gondolom.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers