Instagram tippek 2020-ra is! Mi maradt belőle?

Régen foglalkoztam már az instagrammal. Most hogy ideért a 2020-as év, gondoltam frissítem a korábbi cikkem amiben instagram tippek és trükkök voltak, és a mobilfotós hét keretein belül írok a témában.

Viszlát organikus elérés!

Végleg elvették a jó organikus elérést és ezt mindenki megtapasztalhatta. Social media-ban tevékenykedő szakemberek már 2019 őszén bejelentették hogy az a korszak amikor sok embert tudták ingyen elérni, vagy a követőid nagy részét, az elmúlt.

Eltemették az instagramot.

Én magam is tapasztaltam hogy csökken az elérésem, egy erősebb kép régen ezer like-ot is kapott, most már jó ha meg van a 300 like, pedig sokkal több követőm van mint akkor.

Mi nem működik már?

Mi működik?

  • Jó tartalom: Még jobban számít szerintem milyen fotót töltesz fel, mivel ha igazán ütős, akkor elérhetsz vele egy maroknyi embert, míg ha nem ütős akkor szinte senkihez nem jut el a poszt.
  • Hastag-ek gyakori cseréje: muszáj gyakran cserélni, de kinek van ideje erre?
  • Iődzítés: számít mikor posztolsz.
  • Beszéljenek rólad! Ha továbbosztják az emberek a képed, sztoriban, akkor nagyobb eséllyel lesz sikeres a poszt, mint ha senki sem osztja meg.
  • Számít mi van a képen? Ezt már korábban is fejtegettem, de az instagram már felismeri mi van a képen, így ha pl. arra következtet hogy hirdetés, tegyük fel egy iPhone van a fotón, akkor csökkenti a poszt elérését. Így sajnos bármennyire is szeretem a termékfotókat, nem tölthetek fel instára egyet sem, mert nem látná senki sem.

Összegzés

Ha most akarsz instát csinálni, felejtsd el a több tízezer követőt akik ingyen csatlakoznak mert jó a tartalmad. Ha pedig régi motoros vagy, ne csüggedj a kevés like miatt. Nem azért van mert rosszabb lenne a tartalmad, csak túl nagy a zaj és nem jut el elég emberhez.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers