Mit fotózzak karácsonykor?

Boldog karácsonyt! Ilyenkor is olvashatsz fotós tippeket. Azért figyelj oda a családra, és ne vidd túlzásba a fotózást. De mit lehet ilyenkor fotózni? Mi az ami érdekes lehet, és mi az amivel el tudod ütni az időt amíg az unalmas család unalmas családi témákról beszélget?

Összegyűjtöttem neked pár dolgot.

Olvasás helyett videót néznél?

Nézd meg a cikket videós formában:

Díszek

Te atya ég. Ugye? Ki az aki fotózza a karácsonyi díszeket, meg minek. Elárulom mindenki. Aki tagadja az hazudik. Persze lehet ezt is jól és rosszul csinálni.

Később amúgy stock fotóként funkcionálhatnak nagyon jól ezek a fotók, szóval még a végén pénzt is kereshetsz a karácsonyi ebédre várva.

Fotó: Szabó Viktor

Teríték, lakoma, család

Persze a családról is készíthetünk ilyenkor fotókat. Róluk most nem fogok berakni fotót. Érdemes ilyenkor az ételeket is lefotózni, ha nem annyira éhes mindenki hogy rögtön rárabolnak a tálalás után. Vagy még előtte lefotózni őket.

Ilyenkor mindenki kitesz magáért és előkerülnek a szekrény mélyéről a legdrágább és legféltettebb családi étkészletek. Ragadd meg az alkalmat és örökítsd meg ezeket is.

Fotó: Szabó Viktor

Irány a szabad!

Ha fehér karácsony van, akkor érdemes kint is kreatívkodni. Ha van hó akkor akár portrézni is lehet. De ha csak egyedül merészkedünk ki, akkor a téli kert, a növények, és a látkép is megér egy kattintást.

Fotó: Szabó Viktor

Mire kell ilyenkor figyelni?

Vigyázz ilyenkor a felszerelésedre. Van egy cikkem amiben leírtam mire kell ilyenkor vigyázni, figyelni.

Karácsonyi város

Ha pedig messzire is merészkedünk, akkor érdemes meglesni a városi fényeket. Budapestiek elég erős előnnyel indulnak, hiszen ilyenkor az egész város giccsben úszik, de vidéken sincs nagy lemaradás, a legtöbb helyen van szép karácsonyfa, és mindenhol odateszi a város ilyenkor amit oda kell.

Hangolódj rá!

Érdemes kicsit ráhangolni magunk az ünnepre. Ez egy csicsás fényes, cukormázas ünnep. Ha nem hangolódunk rá, nem fogunk tudni ehhez mérten jó fotókat készíteni.

Tavaly karácsony előtt az egyik cégnek készítettem karácsonyra marketinganyagot. Karácsony előtt, tényleg. Sem díszek nem voltak még, sem fa, sem hangulat. De ha elkapja az ember, akkor könnyen tud remek fotókat lőni.

Fotó: Szabó Viktor

Kellemes ünnepeket kívánok minden olvasómnak! Köszönöm hogy velem voltatok, remélem maradtok jövőre is. A két ünnep között még egészen biztos vagyok benne hogy lesznek cikkek.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers