Készíts kreatív fotókat a mobilod segítségével

Nem csak a mobiloddal tudsz fotózni, hanem ha van egy fényképezőgéped, felhasználhatod okostelefonod arra hogy kreatívabb és profi fotókat tudj készíteni. Ilyenkor az a lényeg főleg, hogy mennyire tudunk kreatív dolgokat kitalálni a telefonnal, de ebben segítek most.

Minden rendben a telefonnal?

Legyél profi, és tartsd rendben a telefonodat. Ezekre kell ügyelned:

  • Ne legyen törött a kijelző
  • Ne legyen koszos a kijelző
  • Ha van fólia a telefonodon, akkor az se legyen sérült, és ne legyen rosszul felrakva

Első ötlet: Extra selfie a telefonnal

Könnyen feldobhatjuk a selfie-ket olyan képekkel, amikor a modell a kezébe fogja a telefont, és annak hátlapi kameráját maga felé fordítja, a kijelzőn pedig látható válik ő is.

profi fotók telefonnal
fotós ötlet: selfie
Szelfizz a telefonnal! Fotó: Szabó Viktor

Tükröződés

A telefonról készíthetünk termékfotókat is, hiszen a legtöbb okostelefon elég sok csillogó, üveg, és szép fémes felületet tartalmaz. Ezek nagyon szépen tudnak becsillanni, és tükrözni a környezetet, ezt kiaknázva kreatív termékfotókat lehet vele készíteni.

Nem hagyományos unalmas termékfotókat, hanem újfajta, kreatívakat. Mondanám hogy hangulatképeket, de lehet nem ez a legjobb kifejezés rá.

A cikkekben felhasznált fotóim megtalálod az Unsplash profilomon, és te is letöltheted őket ingyenesen, ezzel támogatva az alkotókat.

Tükörkép a telefonban

Sok elbénázott kép van ami ezen a technikán alapul. Te legyél profi! Fontos hogy ilyenkor ne látszódjon maga a telefon, sem annak kerete. Ez elég gyakori hiba.

Mutatom is mire gondolok, amikor a telefont a kép alsó részéhez tartod, úgy hogy a kijelző felfelé nézzen, ezzel tükrözi az előtted lévő képet.

Mathias Fast / Via mathiasfastphotography.com

Örökítsd meg a hangulatot!

Örökítsd meg a kép hangulatát. Magát az atmoszférát. Ez az egyik kedvencem. Nekem is sok hasonló képem van ebben a témában. Itt fontos nagyon a környezet, és inkább azon van a hangsúly, nem pedig azon hogy a telefonnal fotózott kép tökéletes legyen.

A képen nem is fotóznak, hanem videóznak, de a kép hangulata szempontjából teljesen mindegy ez is.

Legalább annyira fontos a környezet mint a téma.

Egészíts ki a fotót!

A teljes kép egyik kis részletét tartalmazza a telefon. Szoktak ilyen photoshop munkákat is csinálni, amikor pl. egy torony ki is lóg a kijelzőből, de sokszor az is elég ha csak kiegészíted valamilyen formában a környezetet.

Én még nem csináltam ilyen fotót, de tervben van.

Profi fotók telefonnal, vagy a telefonról

Remélem hasznos volt a cikk, és adott elég sok inspirációt a témához! Sok sikert. Ha pedig megosztanád a fotót, akkor keresd facebookon az Alkotói csoport nevű zárt közösségünket, és mutasd meg a tagoknak!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers