Lehet-e télen drónozni?

Lehet-e télen, vagy minusz fokokban drónozni? Naná hogy lehet! Télen sem kell a fiókban pihentetni a kicsikét, érdemes repkedni ilyenkor is, hiszen elég szép a táj, és elég érdekes kompozíciók hevernek a levegőben. Viszont, óvatosabbnak kell lennünk mint nyáron.

Nincs baj a hideggel

Csak te fázol, a drón szerencsére nem. Így csak neked kell védekezni a hideg ellen. Kesztyű nem ajánlatos, mivel a stickeket nem tudod benne elég biztonságosan kezelni, így muszáj elviselni a hideget annyi időre.

  • Játék gép: Frissen töltött akksi, de ez mindegyik drónra vonatkozik. Sok nyílás van rajta így óvjuk a hótól és a nedvességtől.
  • Saját építésű gép: Ha nagyon hideg van, akkor könnyebben törnek a propellerek, így könnyen elpattanhatnak ha volt már mondjuk sérülés. Ezt is óvjuk a nedvességtől. Pótakksikat tartsuk zsebbe, vagy más meleg helyen.
  • Videós/profi gép: Itt is fontos az akksi töltés, frissen, és kellemes helyen tárolva.

Landoláshoz érdemes landing padot használni, vagy kézbe leszállni, nem a hóba, vagy a latyakba.

Fotó: Szabó Viktor

Száraz idő

Fontos ne nedves időben repüljünk. Ráfagyhat a csapadék a propellerekre, ilyenkor könnyű lezuhanni sajnos. Az akksik is kevesebbet bírnak, így erre is érdemes odafigyelni. Érdemes már 30%-nál leszállni.

A telefon is gyorsabban merül, ilyenkor érdemes azt is 100%-on használni, illetve ha tudja a táv tölteni, akkor kapcsoljuk be azt is.

A szenzorokat megtréfálja a hó, így erre is érdemes figyelni.

Ne vigyük be rögtön a melegre a gépet, fokozatosan vigyük be a hideg gépet a meleg lakásba a pára miatt.

Összefoglaló videó amit a Drone Hungary készítettMilyen beállításokkal fotózzak?

Természetesen ugyanazok a beállítások mint fényképezőgép esetén. Erről egy korábbi cikkben már írtam itt most megtalálod azt is:

Még több drónos tartalomért kövesd a blogot, vagy iratkozz fel a hírlevélre.

Összegzés

Kicsit több dologra kell odafigyelnünk a téli drónozások alkalmával mint nyáron, de érdemes a téli tájat megörökíteni felülről, így garantáltan jó hangulatban fog telni az otthoni editálás, egy forró fürdő után, fottó teával a gép mellett.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers