Miért nem követem a magyar fotós facebook csoportokat?

A minap az egyik ilyen csoportban ahova kezdő fotósoknak szoktam néha cikkeket linkelni, meglepődtek hogy nem követem a legtöbb magyar fotós facebook csoportot. Ennek okairól még sehol nem írtam, így itt az ideje.

Nézz sok képet elv

Amikor valaki fotózni tanul az egyik leggyakoribb tanács felé hogy nézzen sok képet. Ezt én azzal egészítettem ki hogy nézzen sok jó képet. Hiszen ha rossz képeket nézegetsz az csak egy bizonyos szintig fejleszt.

A magyar fotós csoportokban rengeteg a vállalhatatlan kép. Portrés csoportokban pedig még több. Így ez is közrejátszik abban hogy az összes fotós csoportban leállítottam a követést, és a feed-ben nem jelenik meg ezekből egy poszt sem.

Toxikus közösség

Ezt a szekciót két, vagy három részre bontanám. Első a legkisebb akiket úgy hívok hogy az „érinthetetlenek”. Ők olyan fotósok akiknek már kialakult egy rajongói bázisuk, így ha kritikát fogalmazol meg velük szemben akkor egyértelmű hogy vagy hülye, vagy vagy, vagy pedig irigy vagy. Még akkor is ha a kritika valóban releváns.

Ilyen buborék van annál a srácnál is aki vélhetőleg nyáron minden nap belerepült az aktív légterembe.

Fotó: unsplash

Az érinthetetlenek utáni következő ilyen már egy kisebb csoport, ők az adminok. Legtöbb esetben az előbb említett személyek is jóban vannak velük, és egységes erővel rombolják a csoportot. A lényeg ugyanaz. Azért egy admin csoportot elrejteni már nagyobb feladat, és nem is szabadna egy csoportban, így jó opciónak tűnik ha magát a csoportot rejted el.

Illetve ezek után következik az amikor a csoport egy elég nagy része válik toxikussá.

Ezen dolgok összessége

Az összes fent említett dolog kell ahhoz hogy egy csoportot ne kövessek többet. Persze, külföldi csoportokban is akadnak rossz fotók, vagy toxikus egyének, de nem számottevő egyik sem.

Te követsz magyar facebook csoportokat? Ha igen, melyikeket? Írd meg kommentben.

Fotók: unsplash

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers