Milyen drónt vegyek?

Milyen drónt vegyek? Melyik drón éri meg legjobban 2020-ban? Mi alapján válasszak? Hatótáv? Irányítás? Ár? Ezekre a gyakori kérdésekre kerestem a választ ebben a cikkben.

Milyen drónt vegyek 2021-ben?

Átfogóan összegyűjtöttük milyen drónt érdemes venned és egy videó formájában körül is jártuk a témát.

Mennyibe kerül egy drón?

Első körben úgy gondolom mindenkinél az ár dönt majd. Ahogy mennek egyre feljebb az igények, úgy nő az ár is. Konkrét termékeket nem hoztam ebben a cikkben. mivel annyi féle kombináció létezik hogy lehetetlen lenne leírni mindet. Arról egyébként van egy cikkem hogy mennyibe kerül egy drón, és mire kell még költeni magán az eszközön kívül.

milyen drónt vegyek? FPV drónt?
A képen egy FPV drón látható.

Filmezünk, fotózunk, vagy repülünk?

Első és legfontosabb kérdés hogy képalkotásra vagy csak a repülés élvezetéért kell a drón. Ha utóbbi, akkor célszerű FPV drónt beszerezni. Ez 100-200 ezer forint körül már megvalósítható, ha pedig szeretünk barkácsolni még jobb, hiszen mi magunk is szerelgethetjük a kis eszközt.

Ezzel a zuhanás sem olyan veszélyes, illetve a legtöbbön GoPro kap helyet.
Ha viszont filmezni és fotózni szeretnénk, akkor rendes és nem versenygépet kell vennünk.

milyen drónt vegyek? a képen egy dji phantom 4 pro látható
A felhasznált képeket letöltheted és megnézheted az Unsplash profilomon.

Hatótáv, szenzorok, és 4K

A következő lényeges pont a szenzor. Ár függvényében változik hogy mennyi szernzor kap helyet a gépen. Ugye ezek segítik azt hogy ne repülj neki egy háznak például, mivel érzékelik az akadályt és figyelmeztetnek.
Minél több van ezekből annál jobb.

A hatótáv, és annak kapcsolata is fontos. Ha GPS-el repülünk, akkor az stabilabb mint a wifi. Ha csak a falu mellett repülünk, akkor elég a wifi is, de ha nagyvárosban házak között tennénk ezt, akkor ott már lehetnek gondok a wifivel.

Kell-e 4k? Ilyenkor már fontos kérdés a minőség is. A 4k-s gépek drágábbak mint azok amik csak full HD-t tudnak mondjuk.

Összegzés

Ha ezeket a paramétereket helyreraktuk, könnyedén találhatunk számunkra megfelelő drónt. Ezek fontos dolgok. Mint ahogy egy fényképezőgép, vagy objektív esetén is.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers