Mire figyelj amikor fotós táskát veszel?

Vigyázat, hosszú és részletes cikk következik. De ha épp fotós táskát vennél, akkor megéri elolvasni.

Első táskám

Amikor megvettem a fényképezőgépem, még aznap vettem is hozzá egy válltáskát. Mondván, legyen mibe hurcolászni. Ez az egyik legrosszabb döntés volt. Semmiképp ne vegyél válltáskát. Mindenképp hátizsák. Minél több cuccod lesz, annál inkább rájössz erre, így ez egy fölösleges kiadás.

Fotó: Szabó Viktor

A pénz beszél

Amikor ősszel elkezdtem nézegetni a táskákat akkor össze-vissza kattintgattam. Kinéztem egy modellt, ráklikkeltem, eljátszottam a gondolattal hogy befére-e minden felszerelés, majd megnéztem mennyibe kerül.

84.000ft. Köszi. Az ár lesz az első dolog ami dönt ha nem vagy profi. Én pedig nem vagyok profi, így meghúztam egy vonalat hogy mi alatt nézelődök. Nem lesz olcsó mulatság az biztos. Egy fotós táska nem olcsó. De nem is érdemes olcsó aliexpres-ről rendelt hamisítványokban szállítani a cuccunk. Kompromisszumot kell kötni.

Fotó: Szabó Viktor

Márka mellett sem érdemes dönteni. Ne ugorjunk be az első Canon feliratú boltba és vegyük meg az első Canon feliratú táskát ami a kezünkbe akad.

A méret ugat

A második döntő paraméter a méret lesz. Mennyi cuccunk van? Meg van, mennyi cuccod van? Akkor most szorozd meg kettővel. Na akkora táska kell. Abban talán el fogsz férni. Én úgy számoltam hogy minimum 3 gépnek és 3 objektívnek kell beleférnie. Nos, nagyjából bele is fér ha nagyon akarom, szűkösen.

Fotó: Szabó Viktor

Próba szerencse!

Próbáld ki! Semmiképp ne vedd meg úgy hogy alaposan nem nézegetted meg, nem próbáltad ki/fel/bele a cuccaid. Én elmentem egy üzletbe és szépen belepakoltam. Persze nem mindent csak egy gépet, meg a drónt. Azok a legfontosabbak.

Nézegesd meg hány zsebe van, milyen a minősége, milyen a hátadon, kényelmes-e stb. Fontos eleme a felszerelésednek. Ezért sem érdemes kínából rendelni.

Fotó: Szabó Viktor

Mivel nem számoltál még?

Van sok olyan dolog ami meg sem fordul a fejünkben vásárláskor. Ezeket próbáltam meg összegyűjteni. Van köztük olyan amire én sem gondoltam.

  • Innivaló. A folyadékbevitel fontos. De hol fogod tárolni?
  • Étel, ital és felszerelés nem fér meg egy helyen. Muszáj külön tárolni, ez alapszabály. Lesz hely neki?
  • Laptop, tablet? Viszed magaddal?
  • Zsebkendő. Télen jól jön ha van hely neki.
  • Kulcs, pénztárca.
  • Állvány? A legtöbb táskán van tartó neki.
  • Akksik, memóriakártya, lensball, és már apróságok? Ezeknek is kell hely.

Az én táskámhoz van kis esőkabát is, így amikor esőben vagy hóban kell forgatni vagy fotózni, akkor sincs semmi pánik. Illetve van benne laptop, tablet rekesz is, bár ezeket nem használom. Pont befér a derítőlap és a landing pad a helyükre.

Fotó: Szabó Viktor

Amivel én nem számoltam

Sokkal nagyobb táskát vettem mint amire szerintem szükségem volt. Ennek ellenére nem fér bele minden cuccom, szóval ezért is írtam a cikk elején hogy szorozd meg kettővel az elképzelést. Persze az sem jó ha hatalmas táskát veszel és fele üres, mert az megint csak kellemetlen.

Fotó: Szabó Viktor

Fotók & összegzés

Táskát venni nem olcsó, és nem egyszerű. Kell egy kis utánajárás, utánakérdezés fotós ismerősöktől. Én is ezt tettem. Bátran kérdezz ilyenkor te is.

A cikkhez mindegyik fotót én készítettem el. Fontos, ez nem szponzorált cikk, nem fizetett a márka érte (sajnos) hogy rajta legyen a márkajel a képeken. Csak neked akartam megmutatni egy fotós táska részleteit, illetve az f1.4-el akartam kicsit játszani. 🙂

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers