Mit fotózzak otthon? 11 fotó ötlet otthonra

Összegyűjtöttem pár ötletet amit megfotózhatsz ha épp rossz idő van, nem mehetsz ki a lakásból, vagy csak nem szeretnél kimenni.

ÚJ! Videós formában is megnézheted a tippeket!

Fotó: unsplash

Család, portrék

Összezárva a családdal, kreatívkodhatsz, portrékat is készíthetsz, vagy épp stock fotó jellegű képeket is csinálhatsz. Végső esetben akár saját magadról is készíthetsz portrékat állvány és időzítő segítségével.

Kisállatok

Kisállatokat fotózni nem egyszerű. Sok gyakorlás kell, és elég jól kell érteni az állatok nyelvén. Ha van otthoni kedvenced bizonyára ismered őt, és ismered a szokásait így könnyebb róla fotót készíteni. Így sem lesz egyszerű, de sok időre elfoglalhatod vele magad.

Virágok

Ha van kert, akkor itt a tavasz, érdemes kimenni, de nem csak tavasszal hanem minden évszakban lehet érdekes dolgokat találni. Akár makrózhatsz is ilyenkor. Ha pedig nincs kert, biztos van otthon pár szobanövény amit fel tudsz használni ha épp nincs kedved a többi ötlethez. De erről jut eszembe akár makró fotókat is csinálhatsz. Pl. ilyen vízcseppes fotókat.

Vagy kombinálhatod a kettőt mint ahogyan én tettem a Macro Drops projektemnél.

Hangulatfotók

Felkelő nap, lemenő nap, becsillanó fények, árnyékok. Legyél kreatív és készíts mood fotókat amik hangulatokat, érzéseket adnak át. Járj nyitott szemmel otthon. Figyeld meg hol kel fel a nap és hol megy le.

Kávé

Amíg gondolkozol mit fotózz és épp a kávédat iszod, várjunk csak, hiszen ez remek ötlet: kávét is lehet fotózni!

Ételfotók

Ha pedig kávé, és otthon, enni mindenki szokott. Ételt fotózni sem egyszerű, de gyakorolni lehet otthon is. Akár az előkészületektől, alapanyagoktól a főzésen át, bármit lefotózhatsz a kész ételig. Ezeket érdemes flatlay-ként megfotózni.

Photo by Szabo Viktor on Unsplash

Termékfotók, ékszerfotók

Biztos van otthon telefonod, karkötőd, órád, vagy épp laptopod. Készíts kreatív termékfotókat. Ha ezeket feltöltöd és megjelölöd a rajta szereplő termékeket, még a végén beeshet egy két repost is, és máris profitáltál az egészből.

Fotó: Szabó Viktor

Design és enteriőr

Végül pedig a szoba berendezéseit is fotózhatod, polcokat, székeket, enteriőr fotókat, vagy épp design elemeket. Itt csak az szab gátat hogy hogy van berendezve a lakás.

Összegzés

Otthon ülve is lehet kreatívkodni, ha kint havazik, vagy esik, vagy épp nem lehet valamiért kimenni. Nem kell ilyenkor sem felhagyni a fotózással. Korábban volt egy 5 tippes cikkem ebben a témában, de most kicsit kibővítettem ezt a listát. Ha neked is van még olyan fotó ötleted otthonra ami kimaradt, írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers