Őrizd meg márkád hitelességét a fotókon!

Kivételesen nem csak a fotósokhoz szól ez a cikk. Ha cégvezető, vagy tulajdonos, vagy marketinges vagy, akkor is érdekes lehet számodra ez a tartalom. Bár van egy kapcsolódó cikk ami a tartalomgyártóknak szól, hogy ők hogyan maradjanak hitelesek. Itt tudod azt elolvasni.

A Morris Homes esete a Photoshoppal

Manipulálta „termékfotóit” a Morris Homes nevű házépítő cég. Az emberek pedig felháborodtak rajta. Teljesen jogosan. A Waterside Village övezetben közel 500 ház épült. Az épületekkel nincs is semmi baj, az előtte lévő aszfalt, amit még a házak előtt hoztak létre, viszont tönkrement az építkezés során.

A cég viszont nem foglalkozott azzal hogy a munkagépek tönkretették az utat. Egyedül akkor érdekelte őket amikor készült egy újabb lakóövezet, viszont inkább a Photoshophoz nyúltak.

Itt látható az eredeti útszakasz.

A fenti borítóképen látható a prospektus amiben átjavították az úthibákat. Itt lent is láthatsz még fotókat az esetről. Szinte mindenhol megrongálódtak az utak.

Fontos a hitelesség!

Ezzel a húzással elvesztette a cég a hitelességét. Te ne járj így. Van az a manipuláció ami még belefér, és van ami már nem. Ezt közösen kell megbeszélned a fotósoddal / videósoddal.

Sok remek projekt a kommunikáción bukik el. Nem egyértelműek az utasítások, utólag találunk ki dolgokat, vagy épp elbeszélünk egymás mellett. Sokszor az ügyfél vagy a fotós arra sem hajlandó hogy felvegye a telefont.

Én igyekszem telefonon kommunikálni az ügyfelekkel egy pont után, hiszen:

  • Sokkal gyorsabb
  • Sokkal egyszerűbb
  • Sokkal jobban körül lehet írni hogy mire gondol az ügyfél, vagy a fotós, így kevesebb a félreértés
A hirdetésen szereplő emberek nem akkorák mint amekkora a termék a valóságban. Sokkal kisebbek az emberek, ezáltal a termék fotója nem hiteles.

Cégek akik spórolnak a fotóson

A másik véglet pedig nem a kátyú eltüntetésről szól, sokkal inkább arról amikor egy cég rossz vagy gyenge fotóssal és grafikussal dolgozik együtt, vagy épp nem rossz a fotós, de a cég olyan dolgokat kér tőlük, amik nem lesznek szépek a reklámplakátokon. Ha ezt erőltetik akkor a fotós kénytelen megcsinálni, ezáltal hasonló fotók születhetnek a fentihez.

Megint csak itt a kommunikáció

Ha azt mondja neked a grafikus, fotós, videós hogy ez nem lesz szép, nem fog jól mutatni, hallgass rá. Legtöbbször. Ha nem kókler a művész, akkor érdemes hallgatni rá.

Egy megfelelő szépérzékkel rendelkező szakember el fogja neked mondani hogy mi a hiba a koncepcióban. Csak oda kell figyelni rá.

Sok esetben persze az ötlet nagyon sok munkával jár, többel mint terveztétek, de egy jó szakember ezt közölni fogja veled.

Figyelj, amit kérsz nem lehetetlen, de kétszer annyi munka.

Ne járj úgy mint ebben a gyűjteményben szereplő cégek, akik spóroltak, vagy épp nem megfelelően kommunikáltak a garfikussal és fotóssal.
Vagy épp lehet nem is fizettek szakembernek hanem házon belül megoldották. Vannak olyan munkák amiket meg lehet házon belül oldani, és vannak olyanok amiket nem.

Ha dolgoznál velem,

Keress a kapcsolat menüpontra klikkelve. A szolgáltatások menüpontban pedig tudsz árajánlatot is kérni tőlem.

Forrás: dailymail

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers