Hogyan kell használni a Saatchi Art oldalát?

A Saatchi art egy online galéria ahova feltöltheted a fotóidat és mások megvásárolhatják őket. Lehetőség van sima nyomatként eladni őket, és limitált hitelesített nyomatként is. Utóbbit a művész biztosítja.

Tranzakciónál első körben az ár felét kéri el a megrendelőtől a cég, majd amikor ez megérkezik, továbbítja a rendelést a művész felé. A művész pedig feladja a rendelést, majd ezzel egy időben bekérik a másik felét is a pénznek, így biztos hogy mindkét fel megkapja amit szeretne.

Hogyan kell művet feltölteni?

De nézzük meg hogyan is kell egyáltalán művet feltölteni az oldalra. Mivel nem találtam magyar nyelvű leírást, útmutatót, magamtól kellett rájönnöm hogyan is működik az oldal.

Feltöltés menete

Válasszuk ki regisztráció után az „upload art” menüpontot, majd töltsük fel a lehető legjobb felbontásban a fotónkat, vízjel nélkül. Ez később fontos lesz, mivel ez alapján a fotó alapján készülnek a nem limitált printek.

Saatchi Art oldalra mű feltöltése

Ha ezzel megvagyunk, akkor első körben be kell kategorizálnunk a művünket. Meg kell adni mit ábrázol, és választani kell fő kategóriát is. Én most az aerial kategóriát választottam, és mivel fotó, így betettem a photography-ba.

Ha ez megtörtént meg kell adnunk mikor készült a mű, és hogy milyen jogokkal rendelkezünk. Ha saját fotó és minden engedélyünk megvan a képhez, akkor mindenhol mehetünk is a yes-re. Ha nem akkor további menüpontok jelennek majd meg, ezeken nem mentem végig.

A következő az indexkép választás. Ez jelenik meg mobilon, illetve amikor az emberek a művek között böngésznek.

A következő körben meg kell adnunk a fotó típusát, azt hogy milyen anyagra kapja a megrendelő és hogy milyen stílusú a fotó. Most így random bedobáltam a kulcsszavakat a fotó kedvéért.

Ez alatt pedig kulcsszavakat, tag-eket adhatunk meg, maximum 12-t egy műnél. Érdemes releváns tag-eket adni, hogy ha keresnek akkor biztos megtaláljanak minket.

Jönnek a kép méretei. Inch-ben kell ezt megadni. Photoshopban könnyedén át tudjuk váltani, de a neten is sok eszköz van rá. Ha fotót adunk el akkor a depth az 0,1 lesz.

A műnek címet is kell adni, majd megadhatjuk hogy mennyire limitált a készlet. Ezt valahol ki is lehet kapcsolni ha jól emlékszem.

Kötelező leírást is adnunk, meg van hogy hány karakter kell minimum.

Postázás

Ezek után jön a postázás rész, mibe csomagoljuk, és hova jöjjön érte a futár. Ezeket kitöltjük értelemszerűen, majd a végén megkapjuk hogy mennyi az annyi. Ezektől is függ a végösszeg. Szépen mutatja a számláló hogy mennyit kapunk mi, és mennyit a cég.

Fontos, számoljuk bele azt is hogy a print legyártásának költsége minket terhel.

Végezetül kiválasztjuk milyen árkategóriába essenek a megvásárolható nyomatok, amik nem limitáltak, és máris publikáltuk az első művünket. Később kollekcióba is rendezhetjük és megoszthatjuk más social media platformokon is.

Ha van észrevételed, kérdésed, akkor jelezd kommentben, ha pedig kijavítanál valamit, azt is tedd meg nyugodtan.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers