Sport fotózás mobillal: működhet? Ha igen, hogyan?

Az egyik legnehezebb fotózási ág nem csak mobillal, még fényképezőgéppel is. Ugyanis speciális és drága felszerelés kell hozzá. Vajon kivitelezhető ez mobillal? Egyetlenegy telefonnal? Nézzük meg!

Ismered a mobilod?

Fontos hogy ismerd mit tartasz a kezedben. Ha több kamerás mobillal rendelkezel, nagy esélyed van arra hogy legyen rajta teleobjektív. Ezt érdemes használni.

Az sem hátrány ha sorozatokat készítesz. Ha van sorozatmód, akkor azt használd, hiszen egy jól elkapott pillanat így sokkal könnyebben összejöhet mintha egymás után nyomogatnád csak a gombot.

  • Érdemes az optikai zoom-ot használni a telefonon (ha van ilyen) és kerülni a digitális zoom-ot, ugyanis utóbbi minőségromlást eredményez.
Lehetséges a sport fotózás mobillal? Ha igen, hogyan?
Lehetséges a sport fotózás mobillal? Fotó: pexels

Okos funkciók

Ha rendelkezik a telefonod intelligens sport móddal akkor azt is használhatod, vagy manuálisan is állíthatod a kamerát. Ehhez szükséged lesz már programra is ha nem támogatja a beépített kamera app a manuális módot. Van ahol PRO módnak hívják.

1/1000

Záridőnek a legtöbb helyen 1/1000-et javasolnak. Ha tökéletesek a fényviszonyok. De mivel nem azok általában, így az ISO-val orvosolhatjuk ezt a problémát. De mellékelek egy képet is amin látni miért is ez vagy ehhez közeli a jó beállítás.

Mondjuk a képen pont nincs rajta az 1/1000

Sportonként eltérő lehet a beállítás.
Illetve a fényviszonyok is befolyásolják meg a felszerelésed típusa is, ezért sem lehet egy egységes számot mondani erre a kérdésre.

Állvány is kellhet

Ha van teleobjektíved a telefonban, érts, tud telével fotózni, akkor lehet jól jön a fotózás során egy állvány. Ez nem a záridő miatt kell most mint az éjszakai fotózásnál, hanem itt amiatt hogy a géped stabil legyen.

Konklúzió

Alapból ez egy nagyon komoly felszerelést igénylő fotózási ág, így ne csalódjon senki ha telefonnal nem tud a fentiekhez hasonló fotókat készíteni. Ha fotóztál már telefonnal sportot, akkor mutasd meg kommentben, vagy ha kiegészítenéd a cikket, szintén tedd meg kommentben.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers