50 millió megtekintés és a többi januári sikerem

Ha elsőként olvasod a blogom, Szabó Viktor vagyok, fotós, videós és drónos. A 2020 januárja elég mozgalmas volt a világ szempontjából is, és az én szempontomból is. Volt Norbi, voltak svéd húsgolyók, és volt koronavírus, meg WWIII is, szóval nem unatkozott a sajtó.
Én pedig összegyűjtöttem az ebben a hónapban szerzett sikereimet kiemeléseimet. Van amelyikről külön cikk is született de a többségének nem szenteltem egy egész cikket.

Az első projekt jelenleg a Deep water story-m a Youpic oldalán. (2020. január 22.)

Featured story – Youpic

Korábban már két sztorim is kapott kiemelést, az egyik nagyon is hosszú ideig maradt fent a kezdőlapon. Mindenkinek mondom hogy érdemes ide írni, természetesen angol nyelven. Nem biztos hogy az elsőt kiemelik, de ha használjuk aktívan az oldalt akkor mindenképp használjuk rendesen.

A jobb oszlop legtetején látható a Deep water sorozatom.

Deep water légifotó sorozat

De ha már maradunk a Youpic-nél, a Deep water sorozatnak nem csak a story verzióját emelték ki hanem további három feltöltött fotóját is.
Illetve a Behance oldalán is kapott egy kiemelést, ami a legnagyobb ilyen szakmai oldal.

50 milliós e-mail az Unsplash-től.

50 millió megtekintés

Az Unsplash oldalára feltöltött fotóim megtekintése elérte az 50 milliót. 1 éve és 2 hónapja regisztráltam, ez a szám annyi idő alatt lett meg. Kb. 200 fotóm került feltöltésre ez idő alatt az oldalra. Ebből kb. 45 fotó lett kiemelve a főoldalra. Az Unsplash-ről és a többi stock fotós oldalról is elég sok cikk és videó született, a keresőben megtalálod őket ha érdekel a téma.

Octogon magazin

Az Octogon magazinnál is nagyon kedvesek voltak ugyanis ott megjelent a Future breath II. sorozatom. Pár szóban beszélgettünk is róla. Az előző részről is írtak már, az ArchDaily-vel együtt. Ezúton is köszönöm nekik. Ha érdekelnek az épületfotós projektjeim ott megtudod épp mik a terveim ezen a fronton.

A fotóm az 500px Editors’ choice-ban.

500px Editors’ Choice

Korábban külön cikket is szenteltem az eseménynek, ugyanis ez a második ilyen a regisztrációm óta. Ami azt jelenti nem egy nagyon gyakori esemény.

Azóta elérte a fotó a 100.000 megtekintést így kiemelve.

Első főoldalra kiemelt képem a Pexels oldalán.

Pexels trending

Emellett a Pexels stock fotós oldalon is megkaptam az első komolyabb kiemelésem. Eddig is volt már talán 4-5 olyan fotó amit kiemeltek, de most történt meg első alkalommal hogy a főoldalra került a képem. Ráadásul nem is akárhova, ugyanis az első helyen van. Ha megnyitod az appot mobilon, akkor rögtön ez a kép fogad. Nem semmi.

Ami durva benne hogy a kiemelés pillanatában 26.900 megtekintés volt a fotón, egy nap elteltével pedig még mindig kint van a főoldalon és már 159.000 megtekintést számlál.

egy nappal a megjelenlés után, azaz 24 órával körülbelül

Rá négy napra is megnéztem az eredményt, amikor már lejjebb került a főoldalon és 30-án kb. kereken 800.000 megtekintés volt a fotón.

A következő fejezetben ez lesz az említett 2$-os fotó. Fotó: Szabó Viktor

Az első vásárlóm a Pexels-en

A Pexels oldalán van olyan lehetőség hogy adakozni is lehet. Van a fotóknál és a profilon is egy „donate” gomb, amit összeköthetünk a Paypal fiókunkkal. Én itt kaptam 2$-t egy kedves letöltőtől. Amiben több dolog is durva:

  • Az Unsplash oldalán 75 ezer ember látta a fotót
  • Le is töltötte kb 4 ezer ember
  • A Pexels oldalán 624 ezer ember látta
  • Letöltés: 6.700

Összeadva ezek a számok körülbelül így néznek ki:

  • 700.000 megtekintés
  • 10.000 letöltés

Ebből egy ember gondolta úgy hogy megér a kép 2 dollárt. De ha azt nézzük hogy több mint 50 millió megtekintés van összesen a fotóimon és több ezer helyre kerültek fel, akkor nagyon kevés ez a szám.

Összegzés

Mindegyik fotós oldalon ahol aktív vagyok kaptam januárban valami kiemelést vagy elismerést. Elég sok fotós sikert tartogatott a hónap. Erős kezdés 2020-ra. Köszi.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers