Unsplash: Hírek, és mobil applikáció

Nem 100%-ig mobilfotós témakör, de mivel az Unsplash appról lesz szó, így úgy gondoltam a mobilfozásról szóló kampány közben publikálom a cikket.

Mi az az Unsplash?

Az Unsplash az egyik kedvenc ingyenes stock fotós oldalam. Olyannyira ingyenes, hogy ingyen tölthetsz le fotókat, és ingyen is töltöd fel őket, szóval a fotós semmit nem kap a végén. Mégis sok pozitív hozadéka van, egyúttal én amolyan közös piacként tekintek rá.

Mivel a blogon nincsenek reklámok, így szinte már-már nonprofit az egész, így nincs is pénz amit vissza tudnék forgatni a működésébe. Gondolok itt arra hogy nem veszek stock fotókat a cikkekhez, viszont az Unsplash-ről elég sokat használok. Mondjuk legtöbbször igyekszem a saját fotóimat felhasználni, de van amikor nincs épp olyan ami kellene, ilyenkor segít az oldal. Mivel én is elég sok képet készítek és töltök fel ide, így meg van számomra a balance, nem csak elveszek, hanem adok is.

Vállalkozó vagy blogger vagy?

Mindig adj fotó kreditet! Magyarul, mindig jelöld meg a fotóst. Hidd el, neked csak pár karakter, neki viszont jól esik. Főleg az ilyen oldalaknál, ahol ingyen adja oda neked a fotót és nem kér cserébe semmit.

unsplash without likes statistics
magyarul: eltűntek a likeok
A megújult Unsplash profil kinézete. Csak apróbb változások vannak.

Itt már eltűntek a like-ok!

Kicsit átalakult a kezelőfelülete a profilunknak, jobban látható helyre kerültek pl. a statisztikai adataink. Azt viszont még mindig nem látjuk hány ember követ. Amit amúgy nem értek, mert értesítést kapunk arról ha valaki rátenyerelt a faló gombra.

A legszembetűnőbb változás a motorháztető alatt van, ugyanis a statisztikáinkból eltűntek a like-ok. Csak a nézettség, és a letöltés szerepel bennük.

Korábban már az instagram is azt mondta hogy eltűnteti a likeokat, tesztelik is, a Coub meg is tette már, és most ezekszerint az Unsplash is valami hasonlót lépett.

unsplash ai változás
magyarul: jobb lett a kereső 17%-al
Sokat javult a kereső összetett kulcsszavak esetén. Forrás: twitter

Tudtad-e?

Arról is beszámoltak twitteren hogy sokkal jobb lett a keresés több kulcsszó esetén az oldalon. Pontosan 17%-al javult. Kíváncsi leszek mennyire érezni majd ezt a gyakorlatban.

Ugyanakkor érdekességnek azt is elárulom, hogy a top 300 internetes oldal közé került nemrég az Unsplash.

unsplash mobile app
cikk magyarul

Megjelent az Unsplash applikációja mobilra!

Már korábban is be akartam erről számolni, de most így a mobilfotós hét keretein belül fogok. Megjelent az app, és végre működik. Eddig nem láttuk a statisztikáink, nem tudunk feltölteni, nem láttuk a profilunk, de most már minden hiba ki lett javítva.

Nagyon élvezhető lett, és kellemes a felület, de csak iOS-re elérhető még.

Remélem tetszett ez a rövid hírösszefoglaló!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers