Így néz ki a Vekeri-tó sokak egykori kedvenc pihenő és kiránduló helye

Nem is olyan régen, pontosabban 2019 októberének végén, Debrecenben és környékén jártam kirándulni. Itt eljutottam több helyre is ahol fotóztam, videóztam, drónoztam.

Az egyik ilyen hely a Vekeri-tó volt. Az itt készült fotók közül egyet később posztoltam is, mivel Debrecen közeli hely, gondoltam megosztom a helyi Debreceni facebook csoportban is, de ami ezután következett arra nem is gondoltam.

Vekeri-tó: nincs itt semmi gond

Sokak által ismert, és kedvelt helyről van szó. Én azt gondoltam minden évben megtöltik a környékbeli helyek lakói és élvezik a nyarat. Ez régen így is volt mára viszont nem tündököl régi fényében a környék.

Találtam egy cikket amiben arról számoltak be hogy felújítás alatt volt a környék, illetve folyamatosan karbantartás alatt van. Ez részben látszott is amikor ott voltunk, szép zöld ösvényeken mehettünk körbe. Szemét sem volt, és a fű is mindenhol le volt nyírva.

Víz is volt a tóban, bár a kommentek arról árulkodnak hogy gyakran kiszárad az egész és üres gödör van a helyén. Sokan azt hitték emiatt hogy régi fotót osztottam meg, volt aki nem is hitte hogy két hetes a kép.

Mégis van probléma?

Egy másik cikkben viszont szót ejtenek a sűrű növényzetről, az élővilág pusztulásáról és arról hogy 2015-ben kiszáradt teljesen a tó. A halak és a víz élővilága teljesen elpusztult a kiszáradások miatt.

Körülbelül ennyi infót találtam, és nem is akarok bővebben adatokkal és számokkal dobálózni. Akit érdekel a téma úgyis rákeres a szakmaibb cikkekre. Készítettem egy videót a mostani állapotokról amit itt lent tudsz megnézni:

Nézd meg a teljes projektet »

A facebook poszt

Az eredeti facebook posztot ide klikkelve éred el. Ezt egyébként már több mint 20.000 ember látta, és számtalan komment, reakció és like érkezett rá. Nem gondoltam hogy ennyire közkedvelt hely volt, és arra sem hogy ilyen szomorú lecsengése van a történetnek.

Sokkal több reakciót értek el ez a poszt amúgy mint anno a Tiszaújvárosi és Polgári 360-as képek.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers