Profi videó készítés? Mire kell figyelnem? Hogyan legyek jobb videós?

A videó felvételéről most nem beszélnék, arról majd egy másik cikkben. Most a videó utómunkálatai lesznek körüljárva nagyon röviden. Mire érdemes figyelni, mire kell figyelni, és hogyan tudunk jobb videókat készíteni, és mik a gyakori hibák amiket elkövetnek?

Idén elég sok videós projektet készítettem nyáron, illetve az év nyár után érkező időszakában is. Az ezeknél szerezett tapasztalataimat, észrevételeimet osztom meg most ebben a cikkben.

A zene a lelke

Szerintem egy videó legfontosabb eleme a zene. Videoklipeknél nem lényeges a dolog, de ha vlogot, vagy valamilyen montázs videót készítünk, vagy kisfilmet, akkor nagyon fontos a jó zeneválasztás.

Ez alapozza meg a hangulatot, ami elengedhetetlen. Az én nyári videómban kb. 4-5 zene található, de mindegyik a nyár egyik hangulatát idézi fel.

Ha pedig szeretnél pénzt is keresni a videókkal, akkor érdemes olyan zenéket keresni alá amik ezt lehetővé teszik.

Ugyanakkor a rossz hangminőség is elveszi a figyelmet a videóról, erre is érdemes figyelni. Ne legyenek eltérések a zene és a szöveg között például. Sok olyan videóval találkoztam már ahol a zene üvöltött a szöveget pedig nem lehetett hallani.

Vágás

Érdemes odafigyelni vágáskor arra hogy fel legyen építve a videó. Eleje-közepe-vége. Legyen meg a katarzis. Erről hosszan lehetne írni, de a legtöbben nem figyelnek ilyenekre.

Ahogyan arra sem hogy mindig ütemre vágunk. Fancy áttűnéseket sem teszünk minden második vágásra, csak akkor ha indokolt.

A cikkben szereplő képek forrását itt találod.

Color grading

Nem csak az orange and teal színezés létezik a világon. Szép, szép, de van rajta kívül más is. A színezés pedig nem ott kezdődik hogy rárakunk egy prestet a videóra és már mehet is a render. Ha kell akkor egyessével kell a különböző snitteket megszínezni.

Igazából ez egy gyakori hibák című cikk is lehetne.

Összegzés

Nagyon sokat tudnék még a videózásról írni. Ha úgy gondolod jöhet még cikk ebben a témában, akkor jelezd nekem kommentben, vagy a kapcsolat menüpontban. Illetve megosztással. Köszi!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers