Viewbug: a világ legjobb fotós versenyeket kínáló oldala

Több mint két millió felhasználóval rendelkezik a Viewbug nemzetközi fotós oldal. Nem nagyon foglalkoztam még velük, mivel rengeteg negatív kritikát olvastam róluk a neten. Ennek ellenére elkezdtem tesztelni, és ebben a cikkben a személyes véleményem, és egy objektív teszt és bemutató is olvasható. Vágjunk is bele.

Mi az a Viewbug?

Alapvetően az oldal a fotós kihívásokra, versenyekre épül. Létrehozhatunk akár mi is versenyt, illetve csatlakozhatunk a meglévőkhöz is. Nagyjából minden itt fut össze. Több hasonló oldal is van, a funkciók pedig ugyanazok:

  • Szavazhatunk a versenyeken, de nem kötelező
  • Like, komment és üzenetküldő szekció is van az oldalon
  • Követhetünk is más felhasználókat

Ugyanakkor a versenyeknél egy vagy több képpel is nevezhetünk, attól függően mit állított be az aki a versenyt készítette.
Itt is mint a Photocrowd esetén, a verseny lezárása után indul meg a szavazás, és nem kötelező szavazni.

achievement profil szintje
Jelenleg bronz kategóriás vagyok az oldalon.

Elismerések

Minden tevékenységért amit az oldalon teszünk kapunk pontot, ami egy achievement táblázathoz vezet. Itt minden statisztikát megtalálunk. Hány kommentet adtunk, mennyit kaptunk, hány versenyre neveztünk stb.

viewbug achievement táblázat
Így néz ki az achievement táblázat.

Membership

Lehetőségünk van előfizetni is, premim, pro és pro+ csomagokra. Ezekkel nevezhetünk a premium versenyekre, eltűnnek a hirdetések, kapunk saját weblapot, domaint, és van amelyik segítségével képeket is tudunk licenszelni.

Elég szerteágazó a kínálat. A legnagyobb csomagban van még Adobe Creative cloud kedvezmény is. Mondjuk ez nem újdonság, hiszen az 500px legnagyobb csomagjához jár a Photography plan is.

Még több fotós verseny!

Több hasonló oldalt teszteltem és kipróbáltam már. Az egyik ilyen a Gurushots volt, a másik ilyen pedig a Photocrowd. Mindkettő más és más. Ha itt ráklikkelsz a nevükre, akkor máris megnézheted a videós tesztjüket.

Összegzés

Korábban írtam már arról hogy jó dolog fotós versenyekre nevezni, ha érdekel olvasd el a cikket. Az oldal elég sok hirdetést tartalmaz amik sokszor lefagyasztják a böngésző ablakot is, olyan módon hogy nem lehet bezárni őket.

Ennek ellenére a sok kis cél miatt tudom ajánlani minden kezdő fotósnak. Ne töltsetek rajta sok időt, és ne költsetek az ilyen oldalakon sok pénzt. A Gurushots kapcsán írtam a negatív oldaláról is.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers