Vogue Italia – kerülj be a Vogue magazinba!

Mi az? Több mint 180 ezer fotós használja, és több mint 600 ezer fotó került már kiválasztásra? Én is írtam már róla abban a cikkben amiben felsoroltam melyik social media vagy más jellegű oldalakkal nem foglalkozom. Igen ez a Vouge Italia oldal.

Vogue Italia – miért jó ez nekem?

A feltöltött fotókbol a Vogue csapata válogat. Mondom is mik az instrukcióik.

  1. Regisztrálj.
  2. Töltsd fel a fotóid. Ezek legyenek saját képek, vízjel nélküliek, a méret nem mehet túl 50MB-on.
  3. Töltsünk fel fotókat, és várjuk meg amíg a kurátorok kiválasztják. Vagy épp nem.

Azt írják kiállításra kerülnek a kiválasztott fotók, de megemlítik azt is hogy a magazinba is bekerülhet a fotó ha nagyon jó.

Vogue magazin

Feltöltés menete

Feltöltésre hétfőn és kedden van lehetőség, a többi nap a kurátorok nézik át és válogatják a fotókat. Érdekes egy megoldás azt meg kell hagyni. Egy nap két fotót tölthetsz fel, kivétel ha GOLD user vagy, mert akkor hármat.

GOLD user

Ha 25 fotód kiválasztásra került onnantól Gold felhasználó leszel és a fotóid elvileg automatikusan jóvá lesznek hagyva a portfóliódba. Amolyan „törzsvendég” szitu ez szerintem, mivel olyan nagy előnyökkel nem jár.

PRO user

Lehetsz pro user is ha profi fotós vagy. Erről nem írnak sokat hogy mi alapján kerül kiválasztásra meg minek, meg mivel jár, csak van.

Vélemény az oldalról

Felépítés ügyileg nagyjából rendben van. Sebességben javulhatna még, nagyon de nagyon döcögős volt a feltöltés. Konkréten le is fagyott tőle a böngésző.

A regisztrálás sem a legegyszerűbb mivel olaszul van a weblap. Ha nincs adblockod akkor minden kattintás után bejön egy teljes képernyős hirdetés, így nagyon nem felhasználóbarát az oldal.

Fotó: unsplash

Összegzés

Szóval akkor. Mit tudunk? Az oldalon egy kurátor csapat nézi át a feltöltéseket és minden nap kiemel közülük minimum egy fotót. Ha nagyon tetszik a Vogue csapatának akkor az újságba is bekerülhet a fotó, de erről a fotós kap értesítést is, hiszen kikérik az engedélyét.

Elindítottam a teszt időszakom, és már fel is pakoltam két fotót. Ha lesz valami fejlemény, akkor beszámolok majd róla.

Ha kikerülsz egy fotóddal akkor mindenképp írj nekem, és beleraklak a cikkbe! 🙂

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers