Mennyit lehet keresni Youtube videózással?

Mennyit lehet keresni Youtube videózással? Mennyit keres egy Youtuber? Mennyit fizet a Youtube? Mennyi a reklámbevétel, és mennyi pénz jön szponzorációból? Online pénzkeresés? Passzív jövedelem?

Meg lehet élni 2020-ban a Youtube-ból?

A Youtube mint munkahely

Hogy honnan indult maga a platform most ki is hagyhatjuk. Nem fontos a cikk szempontjából. A jelen viszont annál fontosabb. Jelenleg azért regisztrálnak emberek a Youtube-ra hogy pénzt keressenek. Lehet te is azért kattintottál rá erre a cikkre.

Szeretnél kevés munkával, sok pénzt keresni mint Youtuber.

Ki ne szeretné ugyanezt?

Miből él egy Youtuber?

Miből tevődik össze egy Youtuber fizetése?

  • Google adsense – reklámbevétel – Magyarországon ez elég kevés. Sokkal többet ér egy angol nyelvű néző, mint egy magyar nyelvű. Más reklámok is jelennek meg itthon mint külföldön.
  • Szponzorációk – Ez teszi ki a legnagyobb részt. Cégek finanszírozzák, szerződések jönnek létre. A kicsik ezt nem tehetik meg, viszont ha elég sok kapcsolatod van, nem érdekes mennyien néznek.
  • Rendezvények, események, dedikálások – Ha meghívnak nyilvános eseményekre, akkor az sem ingyen történik.
  • Pólók, bögrék, reklámcuccok, merchandise – Szintén jó dolog amikor a Youtuber saját termékeket hoz létre. Pl. fotósok és videósok esetén ilyen lehet egy Lightroom preset pack, vagy bármi ami hasznos lehet a tartalomgyártóknak.
  • Affiliate linkek – Partnerprogramok, ahol kattintás vagy vásárlás után kapsz pénzt.

Fontos tudni

Csak a Youtbe-ra építeni egy vállalkozást, megélhetést, kockázatos. Anno volt olyan Youtuber aki vállalkozássá nőtte ki magát. Mint itthon a TheVR, csak ők még nagyobban tolták.

A fent említett cég, nem a TheVR, hanem a külföldi példa sok alkalmazottal működött, akik mind ebből éltek. Cégként.
Majd jött a family friendly szabályzás és ezzel együtt szépen le is húzták a rolót. Ráadásul az új felhasználási feltételekben benne van az is hogy a Youtube indoklás nélkül törölheti a csatornád ha épp kedve van hozzá, vagy épp nem éri meg nekik üzemeltetni.

Mennyit lehet keresni Youtube videózással?
Forrás: Youtube

Tévhitek

A Youtube nem azért jött létre hogy te pénzt keress vele. Főleg ha nincs tehetséged a videózáshoz. Nézd meg a lenti kommentelőt. Azt hiszi hogy a „donate jogosan megilleti” a videóst.

Random kommentelő egy youtube csoportban.

Persze. Önként elkezdtél videókat gyártani az internetre és azt hiszed rögtön hogy neked JÁR A PÉNZ. Mert megérdemled. Mert megvetted a géped, mert vettél egy zöld hátteret az ebay-ről. Persze. Alapból gondok vannak rengeteg ember gondolkodásmódjával. De egy korábbi cikkben beszámoltam arról milyen arcok vannak még ezekben a Youtube csoportokban amiből ez a komment is van.

Mennyit lehet akkor keresni?

7000 Ft-ot kaptam a YouTube-tól 2019 Október hónapjában.

Írta egy magyar Youtuber Zolixplorer.
  • 106 db feltöltött videó
  • 18.000 db megtekintés
  • 112.000 perc megtekintés

Mindezt ugye 28 nap alatt. Ha van ügynökség, akkor az már viszi is a 30%-ot. Ha elő vagyunk fizetve olyan szolgáltatásra ahol zenéket licenszelhetünk, akkor az is 4000 forint körül van, tehát marad kb. 3000 forintunk.

Hallgasd meg podcast formában a cikket!

A Kék Óceán podcast sorozatom keretein belül nem csak fotós, hanem videós témákat is érintek. Erről a cikkről is készült egy adás, hallgasd meg. Nem csak Spotify-on érhető el!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers