Mennyit lehet keresni Youtube videózással?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mennyit lehet keresni Youtube videózással? Mennyit keres egy Youtuber? Mennyit fizet a Youtube? Mennyi a reklámbevétel, és mennyi pénz jön szponzorációból? Online pénzkeresés? Passzív jövedelem?

Meg lehet élni 2020-ban a Youtube-ból?

A Youtube mint munkahely

Hogy honnan indult maga a platform most ki is hagyhatjuk. Nem fontos a cikk szempontjából. A jelen viszont annál fontosabb. Jelenleg azért regisztrálnak emberek a Youtube-ra hogy pénzt keressenek. Lehet te is azért kattintottál rá erre a cikkre.

Szeretnél kevés munkával, sok pénzt keresni mint Youtuber.

Ki ne szeretné ugyanezt?

Miből él egy Youtuber?

Miből tevődik össze egy Youtuber fizetése?

  • Google adsense – reklámbevétel – Magyarországon ez elég kevés. Sokkal többet ér egy angol nyelvű néző, mint egy magyar nyelvű. Más reklámok is jelennek meg itthon mint külföldön.
  • Szponzorációk – Ez teszi ki a legnagyobb részt. Cégek finanszírozzák, szerződések jönnek létre. A kicsik ezt nem tehetik meg, viszont ha elég sok kapcsolatod van, nem érdekes mennyien néznek.
  • Rendezvények, események, dedikálások – Ha meghívnak nyilvános eseményekre, akkor az sem ingyen történik.
  • Pólók, bögrék, reklámcuccok, merchandise – Szintén jó dolog amikor a Youtuber saját termékeket hoz létre. Pl. fotósok és videósok esetén ilyen lehet egy Lightroom preset pack, vagy bármi ami hasznos lehet a tartalomgyártóknak.
  • Affiliate linkek – Partnerprogramok, ahol kattintás vagy vásárlás után kapsz pénzt.

Fontos tudni

Csak a Youtbe-ra építeni egy vállalkozást, megélhetést, kockázatos. Anno volt olyan Youtuber aki vállalkozássá nőtte ki magát. Mint itthon a TheVR, csak ők még nagyobban tolták.

A fent említett cég, nem a TheVR, hanem a külföldi példa sok alkalmazottal működött, akik mind ebből éltek. Cégként.
Majd jött a family friendly szabályzás és ezzel együtt szépen le is húzták a rolót. Ráadásul az új felhasználási feltételekben benne van az is hogy a Youtube indoklás nélkül törölheti a csatornád ha épp kedve van hozzá, vagy épp nem éri meg nekik üzemeltetni.

Mennyit lehet keresni Youtube videózással?
Forrás: Youtube

Tévhitek

A Youtube nem azért jött létre hogy te pénzt keress vele. Főleg ha nincs tehetséged a videózáshoz. Nézd meg a lenti kommentelőt. Azt hiszi hogy a “donate jogosan megilleti” a videóst.

Random kommentelő egy youtube csoportban.

Persze. Önként elkezdtél videókat gyártani az internetre és azt hiszed rögtön hogy neked JÁR A PÉNZ. Mert megérdemled. Mert megvetted a géped, mert vettél egy zöld hátteret az ebay-ről. Persze. Alapból gondok vannak rengeteg ember gondolkodásmódjával. De egy korábbi cikkben beszámoltam arról milyen arcok vannak még ezekben a Youtube csoportokban amiből ez a komment is van.

Mennyit lehet akkor keresni?

7000 Ft-ot kaptam a YouTube-tól 2019 Október hónapjában.

Írta egy magyar Youtuber Zolixplorer.
  • 106 db feltöltött videó
  • 18.000 db megtekintés
  • 112.000 perc megtekintés

Mindezt ugye 28 nap alatt. Ha van ügynökség, akkor az már viszi is a 30%-ot. Ha elő vagyunk fizetve olyan szolgáltatásra ahol zenéket licenszelhetünk, akkor az is 4000 forint körül van, tehát marad kb. 3000 forintunk.

Hallgasd meg podcast formában a cikket!

A Kék Óceán podcast sorozatom keretein belül nem csak fotós, hanem videós témákat is érintek. Erről a cikkről is készült egy adás, hallgasd meg. Nem csak Spotify-on érhető el!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Csatlakozás a többi 805 feliratkozókhoz

fotós kihívás 2020

53 héten keresztül 53 témát küldök, amit egy hét alatt kell elkészítened. Ha szeretnéd.

Csatlakozz!

Nap
Óra
Perc